Slechte maag/darmen

Enkele belangrijke aspecten van de maag en darm problematiek nader bekijken.

 Van alle lichamelijke klachten komen buikklachten het meest voor. Ieder mens zal in de loop van zijn leven wel eens last van maag of darmen gehad hebben. Iedereen kent wel een plakkerige ontlasting, onregelmatige stoelgang, hoge rugpijn (tussen de schouderbladen) of een opgeblazen buik. Brandend maagzuur, opboeren na het eten en diarree zijn ook niet onbekend en veel voorkomend.

Vrij bekend is voor de meesten onder ons dat een slecht verteringsproces in maag en darmen kan leiden tot chronische klachten elders in het lichaam. Maar er bestaat onduidelijkheid over de diversiteit aan oorzaken van deze klachten.

Graag willen we even ingaan op enkele zeer belangrijke aspecten van de maag en darm problematiek.

1.     Verstoord evenwicht van de micro-organismen

2.     Zuurgraad in ons maag-darmkanaal

3.     Weerstand, antilichamen en de rol va ons maag-darmstelsel

4.     Darmen als onafhankelijk zenuwstelsel: the second brain

 

A. Wat is eigenlijk een parasiet?

 Een parasiet is een organisme dat zich aan platen, dieren en mensen kan hechten en deze gebruikt als voeding. Vele mensen denken bij het woord ‘parasiet’ aan een worm. Een worm is een meercellig, parasitair organisme dat varieert in lengte van enkele millimeters tot enkele meters (voorbeeld: aarsmade of lintworm) en die we met het blote oog kunnen waarnemen. Doch hier willen we het even hebben over de parasiet die niet met het blote oog te zien is. De eencellige parasiet is afgeleid van heet woord parasitos, wat mee-eter betekent. Een ander woord voor parasiet is protozoa, dat bekent letterlijk ‘allereerste dierlijke cel’. Parasieten zitten niet alleen in maag of darmen maar kunnen zich ook nestelen in spieren, gewrichten, andere organen, bloedcellen en zelfs in de hersenen.

 B. Wat is het gedrag vaan een ééncellige parasiet?

 Parasieten hebben een aantal typische eigenschappen. In de eerste plaats hebben zij het eeuwige leven, in die zin dat parasieten zich voortdurend vermeerderen door zich in tweeën te splitsen. Parasieten hebben geen partner nodig voor voortplanting. Ze leven van voedsel uit de darmen en nemen ijzer en vetten, suikers en zetmeel op en gebruiken deze stoffen om zich te delen. Ook eten zij bacteriën. Parasieten doorlopen een cyclus en van tijd tot tijd komen ze in grote hoeveelheden naar buiten. OP die dagen heeft men brei-achtige ontlasting.

 C. Hoe kom ik aan een parasiet?

 Behalve bovenstaand voorbeeld kun je overal darmparasieten oplopen; op reis in warme landen, door een deurknop van het toilet, door in stilstaand water te zwemmen,  vuil water te drinken of door besmet voedsel. Mensen die door hun werk met ontlasting, dieren of kleine kinderen in aanraking komen lopen meer risico. Familieleden komen elkaar besmetten en de baby kan al tijdens de geboorte worden geïnfecteerd. Toch hoef je geen smetvrees te krijgen want infectie met parasieten kan behandeld worden. Uiteraard is vaak je handen wassen, gezond voedsel eten (en dit ook goed wassen en bereiden!), schoon water drinken is een belangrijke factor om parasieten zoveel mogelijk te voorkomen. Zorgen dat het immuunsysteem goed functioneert, zodat de parasieten die latent aanwezig onder controle blijven.

 D. Wat zijn de symptomen van besmetting met een parasiet?

 De symptomen bij besmetting zijn echter niet alleen buikklachten, maar vaak van die vage klachten waar men de vinger niet op kan leggen. Denk bijvoorbeeld aan moeheid, gewrichtspijn, winderigheid, vieze adem, bloedarmoede, glutenallergie en lage en hoge rugpijn. Iets wat zeer zeker een gevolg van parasieten is en waar men absoluut het verband niet mee legt zijn huidklachten (jeuk, bultjes, eczeem, rode, bruine en moedervlekken ect). Denk ook aan de ziekte van Crohn, spastische darm, lekkende darm en zelfs op den duur darmkanker.

 E. Hoe kom ik van een parasiet af?


Wij zijn gespecialiseerd in het vinden van de parasieten die tegenwoordig ook steeds vaker gemuteerd zijn. Via de Ultra Moleculaire Frequentie Therapie zijn deze parasieten goed te verdrijven. Onze werkwijze maakt het mogelijk om voor iedereen een specifiek middel te maken dat de parasiet (en) verdrijft en de disbalans in het lichaam zich herstelt.

 

Nog enkele wetenswaardigheden over  bacteriën en schimmels:

Bacteriën zijn vele mater kleiner en minder complex dan ééncellige parasieten. Bacteriën horen thuis in het lichaam. De mens kan zelf niet zonder. De darm bevat miljarden bacteriën die het slijmvlies beschermen, vezel omzetten in voeding, vitaminen maken, ontgiften en het milieu in de darmen gezond houden. Naast de goede bacteriën zijn er ook verkeerde bacteriën zoals de helicobacter pylori. Wanneer deze overheerst, nestelt deze zich in de maagwand en veroorzaakt de bekende maagzweer.

Ook zijn er parasieten die bacteriën als voeding gebruiken en dus zeer makkelijk disbalans in de bacterie-huishouding van de darmen brengen. Na het elimineren van de schadelijke parasiet is het belangrijk om de bacterie-huishouding weer in balans te brengen. Dit kan door middel van onze zelfgemaakte probioticum (met 10 melkzuurbacteriën en andere kruidenpreparaten voor maag en darmen)

Gisten en schimmels zijn cellen die overal in de natuur, op onze huid en in de darmenaanwezig zijn. De darmen bevat giste die suikers omzette in alcohol (fermentatie). Een gist die vaak bij de mens wordt aangetroffen is de Candida albicans. Candida kent een rustig en onschadelijk giststadium. Maar kan ook draden vormen. Men spreekt dan van schimmel. Dit gebeurd vooral wanneer de darm geïrriteerd is, bij zwakte van het immuunsysteem of wanneer het suikergehalte van de darm is verhoogd door overconsumptie van koolhydraten (snoep en alle suikers die tegenwoordig aan het eten worden toegevoegd). Meer dan de helft van de mensen met Candida albicans in de darm blijkt ook parasieten te hebben.

 

2. Zuurgraad in ons maag-darm kanaal

Bij een microbiële onbalans, ontstaan door fermentatie, rotting en een hoge eiwitconsumptie, diverse zure bijproducten omdat het lichaam zal proberen het zuur-base evenwicht te behouden worden de lever en alvleesklier extra ingezet en raken uitgeput. De zuren kunnen zich vanuit de darm een weg naar boven banen en zure oprispingen veroorzaken. Dit wordt vaak ten onrechte aangezien als een te grote maagzuurproductie. Doch, deze zuren hebben geen verterend vermogen en werken zo de vertering van ons voedsel door maagzuur sterk tegen. Het spreekt voor zich dat maagzuurremmers hier geen effect op hebben maar juist nog meer tegenwerken. De oplossing ligt in het herstellen van de onbalans zoals hierboven besproken.

3. Weerstand, antilichamen en de rol van ons maag-darmstelsel

In ons lichaam is het maag-darmkanaal het centrum van ons afweersysteem. Het bevat meer dan 80% van de cellen die antilichamen produceren. De immuniteit die hier wordt opgebouwd is wezenlijk anders dan de opbouw elders in het lichaam. Het is logisch dat ons afweersysteem sterk te lijden heeft als er onbalans is in maag en/of darmen. Vandaar ook de uitspraak: Slechte maag-darmen, de moeder van alle ziektes.

 4. Maag en darmen als onafhankelijk zenuwstelsel: the second brain

 De maag en darmen hebben een complex en onafhankelijk zenuwstelsel, dit heet ENS wat Enteric Nervous System betekent. Hier is zeer weinig over bekend, wat het heel moeilijk maakt om hier uit te leggen. Wat zeker is dat de functie van maag en darmen niet alleen het verteringsproces betreft. Maag en darmen geven ook signalen naar de hersenen door via het ENS. Verstoring van dit systeem geeft klachten zoals dyslexie, ADHD, depressiviteit en bijvoorbeeld autisme. Wij hebben door de jaren heel veel kinderen en volwassenen met deze klachten mogen behandelen en goede resultaten hiermee behaald. Simpelweg door het maag-darmkanaal weer in balans te brengen.    

© Superdesign 2014